In Franţa!

Apoi dragii moşului, mai dăunăzi fusăi la Paris! 

Da bre', la franceji, ajunsăi că mă invită nepotu-meu auzi! Da, Sucă, nepotu-meu ăla de m-a învăţat să umblu pe Internet auzi.
Fusai pe Şampzelize, cum unde, acolo pe unde se plimbă toţi boşii când ajung la Paris! Păi ce? Nu sunt şi io BOSS d'ăla? Că doar ştim vorba: La Bulivar' Birjar! 
Frumos la Paris, da' nu prea. Păi cum să-mi placă bre' la Francezi când io nu ştiu o boabă de franceză. Mai rup şi io un furculision, lingurision si un BonJur, da' mai mult de unde? Auzi la ei, sa-ţi placă la Paris. Mă plimbă nepotu'meu prin tot Parisul, când cu firobuzu', când cu maşina, când pe jos. 
Văzui pe acolo ce n-a văzut Parisu', pardon, Parisu' a văzut că doar eram la el acasă nu? Să ştii că îmi plăcu ceva la Paris, Turnu' ăla al lor, cum îi zice bre'? Pisa? ... Hmmm!? Nu că ala e la Italieni! Zii să-i zic că mă enervez şi dau cu basca de pământ. GATA! Îmi adusăi aminte: Turnu' Iefel! Auz' minunăţie de Turn! Parol! Mai ales că-mi zise Sucă, că fieru' din care e făcut turnu' e 100% Românesc auz'! La Galaţi a fost făcut oţelu din care e construit turnu'! Da' bag samă că turnu' ăsta e mai bătran ca mine, scrie pe el 1889. Liliii muicăăă ce de ani! Şi ia uite, n-a ruginit. Se ţine tare, dacă e de origine Românească .. normal! Tare Ca Fieru' Iute Ca Oţelu'!

Cum zisăi, îmi plăcu' da' nu prea. Prea aglomerat auz'. Maşini multe, claxoane, zarvă ca la bâlci. Nu puteai să stai şi tu liniştit  să bei o cafeluţă la terasă că, HOP CLAXON! Să-mi sară ceaşca din mână şi alta nu. Auzi da tre' să-ţi spui ceva! Cum stăteam noi acolo la terasă şi beam la cafea, îmi făcu' cu ochiu' o maşină. Parol! O aia mititică, frumuşică foc auz'! Cum io nu mă precep la maşini, îl luai la întrebări pe Sucă. Îmi zise cum că ar fi o Toyota, nu e franţuzească, e de origine exotică, ce o mai însemna şi aia. Cică o cheama Yaris, frumos nume şi cică Yaris asta nouă se produce chiar aci în Franţa, la Valenciennes.  Nu stătui mult pe gânduri şi mă băgai pe Internet să aflu ce şi cum. Intrai pe Goagle şi ce să vezi? Ajunsăi pe saitu' Toyota România, unde, cum ajunsăi, cum îmi sări în ochi un Concurs de care vreau să-ţi spui şi ţie.


Păi zice aşa: Concurs de fotografii şi filmuleţe care surprind Noul Yaris! Aaaa păi asta e uşor bre', parol! Sigur e un magazin Toyota la tine în oraş. Te duci acolo, faci o programare de-aia ... de testare, şi Pac poza! Te tragi şi tu în poză cu maşina, sau cu vre-un ministru, sau actor, sau în faţă la Primărie, ceva care să reprezinte oraşul tău sau care să impresioneze juriul Toyota şi alţi privitori care intră să voteze şi să participe. Păi să vezi tată când aş pune eu o poză cu Noua Yaris lângă căpiţa de fân... pfuuualeee aş câştiga concursu' garantat! 
Da' ce-mi trebuie mie concurs, căci io ajunsăi deja la Franceji. Da' dacă vrei şi tu o excursie în Franţa, la fabrica Toyota de la Valenciennes, nu ai decât să faci ce-ţi zisăi mai sus! Pac Poza, Pac excursia! Parol! Mai ai timp până pe 10 noiembrie 2014 aşa că, dă fuga şi trage poza că e păcat să n-ajungi şi tu pe la Franceji. 

Gata? Ai plecat să faci poza cu Yaris în oraşul tău? Nu? Păi ce mai aştepţi...fuga că io am treabă şi nu vreau să te încurc! Hai sănătate şi să ai baftă la concurs. Parol! 



Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2014


2 Responses so far.

  1. Noroc cu Suca a lu' Zapacitu din capu' satului :) Sau era al statului? Statul peste deadline dauneaza grav clasamentului mah...

  2. Adjudecat!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!