In Germania

Buna seara dragii moşului, auzi bre' vă povestii asar' de cum ajunsăi io' în Franţa nu? 
Breee da' cum uitai io să vă povestesc cum mă dusă nepotu-meu Sucă şi pe la Nemţi. După ce fusăi io' la Paris, cum văzu' Sucă ochi ager (aşa o să-i spui de acu' încolo) că mie nu prea îmi plăcu la franceji, zisă că dacă tot suntem aci' în pipota Europei, hai să mă aducă şi pe la nemţi! 

Da bre'! Să vă spui cum stătu' treaba, cum ajunsărăm pe pământ nemţesc, cum parcă mâncă nebunu' de Sucă, cărbuni încinşi şi alta' nu! De nu gonea săraca maşină... mai-mai să-i sara pistoanele! Mă luase cu năduşeli când văzui pe Vitezometru 200 de kilometri la oră! Mai că îmi venea să-i trag una după cap să-i sa'ie capacele... dar mă gândii că facem vre-un accident. Urlai la el de două ori şi îl avertizai că dacă îi iau poliţaii carnetu', io nu ştiu să mă descurc pe nemţeşte aşa că să o lase mai moale. Da Sucă ... ca SUCĂ .. Nebun din cale-afară! Îmi zise că pe Autostradă la germani, NU EXISTĂ limită de viteză! Auzi tu, să nu existe limită de viteză, păi dacă am avion, am voie să mă dau cu el pe autostradă? Ori? 

Mă taică, dacă vă spui că îmi plăcu' aci la Germania, mă credeţi? Păi cum să nu îţi placă dom'le... când peste tot, cât te uiţi cu ochii vezi ... VERDE! Până şi aerul de-l tragi în piept parcă e verde, zici că e aer ca la Sinaia sau la Herculane la noi! 

Şi copacii au inimă se vede în poza alăturată NU? 

Apoi, nu vă spusăi cum stă treaba pe şosele, nu nu .. nu pe autostrada că acolo e altă treabă, ci pe şosele, că m-a plimbat nepotu-meu pe toate coclaurile. Ba pe câmpuri, ba prin oraşe care mai decare mai frumoase. 

Ce să mai, dacă o fi vre-o dată să fac vre-o vacanţă specială, cu siguranţă oi pune pe prima poziţie în lista mea Germania! 

Ca să vă conving şi pe voi, vă mai las cu ceva poze de prin Germania poate aşa vă gândiţi şi voi la Germania ca o la o destinaţie specială pentru o vacanţă de vis.


Dacă nici imaginile de mai sus nu te făcură să treci Germania pe harta excursiilor tale.. apoi.. cu drag vă spui să apelaţi la CND Turism - Vacanţe Speciale căci sigur o să găsiţi voi vre-o destinaţie exotică pentru concediu.



Articol scris pentru SuperBlog 2014

One Response so far.

  1. Si eu tot despre Germania am scris, dar despre Heidelberg si vacanta de Paste. Spor!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!