Straja! O aventura!

Intotdeauna cand ma gandesc la statiunea montana Straja, imi tresare sufletul intr-un mod deosebit de placut! 

In marea majoritate a cazurilor din cele peste 10 ori cand am ajuns in vacanta la Straja, m-am simtit mereu intr-o aventura! Singura data de care nu imi place sa-mi aduc aminte este cand mi-am rupt piciorul in fata vilei Alpin! Dar ... se mai intampla, ceasul rau, pisica neagra, gheata la mal! :) 


Am avut parte de aventuri va spuneam. Aventuri de la peripetii montane gen, facut de trenulet cu saniile, si ne-am strans aproape 40 de saniute cu peste 50 de persoane la bord, si va dati seama ca am prins VITEZA!
Cu viteza prinsa ne indreptam direct spre casuta din mijocul partiei de pe Platoul Soarelui! Cred ca atunci era in constructie.
Stiu sigur ca eu eram Locomotiva, si am URLAT cat m-au tinut plamanii:
- "Rupe-ti Trenuuuuuuuu'!!!" si am luat curba maxim la dreapta, in urma mea rostogolindu-se tot trenul uman, exact ca in filmele cu trenuri de deraiaza de pe sine. Spre norocul nostru, nu a fost nimeni ranit din aceasta aventura Strajereasca.
Tot la straja am avut parte si de "aventuri" fierbinti in nopti reci de iarna, dar asta nu am de gand sa va povestesc asaaa pe blog :D.

Caci vorbim de aventuri, tocmai am aflat ca s-a deschis parcul de aventura Straja, aici se pot organiza o sumedenie de chestii interesante pentru copii, dar si pentru adulti.


Un parc de aventura intr-un loc plin de energie pozitiva, nu face decat sa intareasca caractere si sa aduca statiunii Straja inca o MARE bila alba pentru Turismul Romanesc. Din cate am inteles de la localnici sau de la cei care au cate o vila pe acolo, statiunea Straja reprezinta o comunitate stransa. Se sfatuiesc impreuna si incearca sa gaseasca solutii noi an de an, astfel incat sa atraga cati mai multi turisti. Cu ceva timp in urma, s-a dat drumul chiar la o telegondola, astfel incat turistii sa se poata deplasa si cu alte metode decat masina, sau telescaun.


Daca in perioada sezonului de schi, Statiunea Straja este mereu in forfota, in perioada de vara lucrurile sunt putin mai linistite. Acum, avand parte de o reala AVENTURA cred ca o sa fie mai multa zarva si pe timp de vara sau in extrasezon.


Cu siguranta o parte dintre corporatiile din Romania vor folosi parcul de aventura pentru a consolida relatiile de colegialitate cu ajutorul adunarilor de tip team building la Straja.

Eu unul abia astept sa ajung la straja si la Vila Alpin, locatie care mie imi este draga inca de pe vremea studentiei. Iar daca vei alege sa faci un sejur la Straja, garantez ca, indiferent de perioada aleasa, te vei distra de minune.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014
© Imagini: Vila Alpin si turistik






One Response so far.

  1. Abia astept sa te fotografiez pe un traseu la inaltime. Si ghici ce nume dau la poza: capra zboara, capra zboara :) Sa zbori cu spor pana la Gala!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!