Curat murdar! Parol!


Ai fost vreodata in situatia de mai sus? Ah ... nu ai copii, nici eu nu am, inca... dar pe mine situatia de mai sus ma ingrozeste putin! Nu faptul de a avea un copil, ci de cat de (Curat) Murdar pot copii mici sa fie! Cand am vazut imaginea de mai sus, am inteles de ce TOTI parintii poarta mereu la  ei produse de igiena si curatenie. Pai cum sa nu ai toate modelele de prosoape pliate, hartie igienica, cand tu ai pe langa tine o mica masina de facut mizerie? Parol! 

Cu siguranta si tu cititor de CapraMea folosesti zilnic un astfel de produs, chiar daca nu mai esti asa de mozolici. Eu unul port mereu servetele de hartie la mine. Consider ca sunt igienice si nu stii cand te apuca stranutul. Sau, ca purtator de ochelari, am mereu la indemana ceva cu care sa-mi curat ochelarii. Cat despre servetelele tip prosop de hartie, cred ca nu mai exista gospodina care sa nu foloseasca acest produs; reprezinta unul din cele mai folosite produse consumabile din bucatarie. Personal consider produsele de igiena din hartie o adevarata comoara

Eu folosesc zilnic servetele de hartie, atat acasa cat si la munca! Sunt kinetoterapeut, lucrez cu oameni, sunt nevoit sa ma spal pe maini de minim 20 de ori pe zi (dupa fiecare pacient), asta pentru propria-mi igiena cat si pentru igiena pacientilor mei. Daca as folosi un prosop clasic, textil, dupa cele 20 de spalari si stergeri ar fi ud si plin de microbi deja. Asa ca, prefer folosirea prosoapelor de unica folosinta deoarece este o metoda foarte buna pentru a tine microbii departe.

Un alt loc unde consider ca trebuie sa ai servetele sau produse de igiena din hartie este... MASINA! In masina ai mereu nevoie de servetele sau prosoape de hartie. Fie ca vrei sa verifici nivelul de ulei, fie ca vrei sa stergi numarul de inmatriculare de mizerie, sau sa iti dezaburesti fereastra, in toate aceste cazuri servetelul de hartie este cel mai bun prieten al tau! 

Acum o sa imi sara ecologistii in cap si o sa-mi zica:
- "Aloooo Ce CapraMea promovezi aici taierea de copaci ca sa te stergi tu cu ei pe maini?" Nu, nu promovez taierea nici unui copac, caci majoritatea produselor din hartie, sunt facute actual din reciclarea hartiei, iar copacii nu toti sunt buni pentru a fi procesati si apoi sa devina hartie. Exista specii de copaci recomandate special pentru hartie iar taierea lor se face numai sub  atenta supraveghere. Plus ca, nu tot copacul va fi folosit pentru a creea hartie, ci doar anumite parti atent selectate. 
Asa ca, oricand, prefer sa folosesc un prosop din hartie reciclata, igienic, placut la atingere, pe care apoi din nou, pot sa il reciclez! 

Bine, si pozitia geopolitica unde ma aflu acum, promoveaza acest gen de trai. Reciclarea produselor de hartie, plastic sau gunoi menajer este LEGE aici in Germania. Si pe buna dreptate, nu mi se pare atat de greu sa ai 3 containere in care sa selectezi propria mizerie. Parol! 


Pe piata exista o sumedenie de producatori de hartie igienicadepinde doar de noi sa cautam o firma care sa satisfaca nevoile noastre, atat din punct de vedere ecologic cat si din punct de vedere igienic, oricine putand folosi produse recilate si nu numai, dar, asta tine de fiecare dintre noi sa folosim CU CAP orice ne inconjoara. Asa ca, merg sa ma spal pe maini apoi sa ma sterg cu un prosop de hartie. :) 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014
Surse imagini: Google

One Response so far.

  1. Mah mozolici, ma speriasi cu poza de inceput :) Ma uitai la ultimul din dreapta si crezui ca s-a rupt pampersul si s-a umplut de cacao. Pe urma vazui ca era cacao de la ciocolata :) Hehehe, eu pusei o poza cu tine :))

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!