Lasitate

M-am gandit ca tre' sa scriu despre LASITATEA noastra (ca si eu sunt roman) a Natiunii Romanesti, dupa o discutie pe care am avut-o aseara la o sedinta la lucru, unde s-au aprins spiritele pe urmatoarea tema:
"Ce faci cand vezi un tigan/hot/nenorocit, care fura in mijloacele de transport in comun? :
1. intorci capul si iti vezi de TREABA ta
2. incerci "SUBTIL" sa ii atragi atentia celui/celei furat/e ca ... "vezi ca iti baga mana in buzunar"
3. atragi atentia celui/celei care fura sau incearca sa fure ... "ALO! .. Ba' ce faci acolo ma?"
4. intervii, luand raufacatorul de urechi si astfel salvezi o "pierdere" a CUIVA de bunuri materiale (gen bunul samaritean)

Lista cu situatii poate continua, dar acum vreau sa vorbesc despre al 4-lea punct!
Adica ... intervii luand raufacatorul la cearta, de urechi, facand scandal, si alte cele... da? ce crezi ca se intampla in urmatorul moment...?
1. Vin 2-3 malaci si te iau la zor:  "-ce vrei ba .. n-ai alta treaba de facut?"
2. Toata, dar ABSOLUT TOATA lumea din autobuz/tramvai sare in ajutorul tau?
3. Toata, dar ABSOLUT TOATA lumea din autobuz/tramvai NU AUDE NU VEDE NIMIC.
4. .....

Iarasi lista poate continua... CE ai face TU?!?
Sunt convins ca 90% din populatia Romaniei, ar tace malc, nu si-ar ajuta seamanul care tocmai urmeaza sa fie pradat, de ce?
PENTRU CA POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR DE LAS!!!

"De ce sa ma bag io ba unde nu-mi fierbe oala, daca ala e prost si sta cu buzunarele desfacute, sa-l fure... ce sa-i fac io!"
Da' daca ai fi tu in locul lui, vii din tura de noapte, esti MORT de oboseala, abia ti-ai luat salariul MIZER pe care il duci acasa la copii, incercand sa pui pe masa CEVA d-ale gurii. AI STA CU MANA in CU* (parti moi) si ai zice .. IA BA .. baga mana la mine in buzunar si ia mancarea copiilor mei de pe masa, ca tu poate ai mai multa nevoie de banii astia nenorociti decat mine!!! Asa ai face nu?
O sa zici ... da nu fac nimic ca eu sunt ... femeie... ca eu sunt ... slab ... ca eu sunt ... LAS!!! Un milion de motive vei gasii pentru a NU actiona! Nu vei gasi niciunul pentru a ACTIONA!
Fii realist cu tine, nu te mai mintii, ESTI LAS!!!


Vrei schimbare, vrei un trai decent, vrei un salariu european, vrei sa nu iti mai fie frica pe strada de hoti, tigani, politisti coropti, parlamentari, politicieni si presedinti!

FII EUROPEAN!!
IA ATITUDINE!!

Mda' n-o s-o iei niciodata, pentru ca asa esti tu ROMANE! Un popor de LASI! La fel ca si hotul de buzunare, tu te uiti sa nu-i dai omului la magazin 10 bani, sau poate 50 sau 1 leu pe motiv ca .. NU AM SCHIMBAT, sau "iti dau rest o guma ca nu am maruntis" Pai eu te-am platit pe tine in GUMA?! io iti dau bani, da-mi rest ... BANI!
In toata Europa, sa ii zicem civilizata, vanzatorul alearga dupa tine sa-ti dea restul tau, si un cent daca e.. tot vine sa ti-l dea, E AL TAU!
Iti cade din buzunar/geanta/sacosa ceva, iti atrage atentia, vezi ca ti-a cazut "CEVA-ul"!
Te fura cineva, si este prins, tot autobuzul sare pe hot, cu galagie, cu scandal, soferul inchide usile, cineva suna la politie, i se comunica locatia si a venit politia si ... PAM PARAAAM .. infunda puscaria!
La noi... ce facem? Intoarcem capul si ne vedem de ale noastre, pentru ca NE E FRICA de ceafa lata care e cu tiganusu care ne-a bagat mana in buzunar!
Lumea tre sa evolueze, noi ca Romani, INVOLUAM!


P.S. Sunt indignat si SCARBIT de toate astea, asa ca tratati aceasta postare ... ASA cum vreti voi!
P.S.2 Chiar vreau sa vad si eu pararea VOASTRA sincera, ce ati face VOI in situatiile de mai sus? (oare cat de sinceri veti fi? )

2 Responses so far.

  1. Extraordinar articolul! Iar incheierea extrem de provocatoare.
    Felicitari!

    Response from Anonim
  2. In situatiile de mai sus voi ajunge cand voi veni in Ro... in Conced'. Sau ...imi pazesc buzunarul cand misun prin metropole europene... tot de unii.. "de-ai nostri". In rest.. umblu cu banii pe card si cu cash .. cat sa nu-mi para rau daca-l pierd...
    Daca.. totusi se intampla sa "ma fure" si simt... macar stiu ca ajung la spital... da un punm.. injuratura... scandal tot ii dau.. macar din gura daca nu altfel...

    Response from Anonima nesemnata

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!