Mda' dom'le!
Oameni de soi. costumatii alese, mese imbelsugate, pfff ce sa mai o adevarata nebunie!
Dinstinsele doamne si domni purtau haine parca dintr-o alta era. Camasile cu dungi si palariile asortate cu papionul sau cravata faceau ochiul sa straluceasca de placere.
Doamnele cu mini rochite cu franjuri si perle de un alb imaculat, pantofii cu toc, port tigaretul si rujul rosu aprins, duceau mintea la atmosfera din filme cu gangsteri si domnite rapite.
Licorile bahusiene... nu mai spun, Skotch, Brandy, Whiskey, licori din ierburi, unele mai exotice decat altele si nu in ultimul rand barmanul ce parea a fi un magician al sticlelor, le arunca in sus, combina lichide, adauga diverse culori precum un artist desavarsit!
Pe mese stateau preparate culinare ce parca iti sopteau: "Hai, devoreaza-ma!"
Nu stiai la ce sa te opresti. La micile rulade de somon fume cu crema de branza si avocado, sau la frumoasele icre precum niste perle negre?
© si reteta, caietul cu retete
Dintre zecile de produse culinare mi-a atras atentia coltul dedicat Sendvis-urilor! Arata precum un altar inchinat tuturor zeitatilor din vremuri demult apuse. Desi era usor ferit de agitatia petrecerii, acest colt magnific era cel mai populat si vizitat!
Sumedenia de sendvis-uri si mini-sendvis-uri, fiecare cu o anumita tema, facea ca acel colt sa le dea bucatarilor de furca. Trebuia sa fie mereu reumplut.
Pentru ca eram la o petrecere Retro, cu tema anilor 20-30, am remarcat in "raiul sendvis-urilor":
Sendvis-ul Al Capone:
Branza Mozzarela, Ardei gras, Ciuperci Sotate, sos pizza, ceapa trasa la tigaie si nu in ultimul rand o chiftea de vita.
Sendvis-ul Marylin Monroe:
Branza DeSendvis, piept de pui file si un minunat sos marinara, toate puse in "panini" la presa (sendvis maker)
Sendvis Mare Branza:
Primul strat, crema de branza, urmat de frunze de spanac, cascaval, bucatele de mar pentru a intensifia gustul.
Sper sa va dati seama ca, Mare Branza a fost favoritul serii, se pare ca foarte multi din cei prezenti la petrecere sunt Fan Branza, lucru care ma bucura nespus de mult deoarece si eu ma declar un FanBranza desavarsit!
Uhhh... am mancat, am dansat, si ce mi-a ramas in minte a fost RAIUL Sendvisurilor! Cu Mare Branza in burta, minte si suflet, consider acea petrecere una din cele mai reusite petreceri la care am luat parte!
Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2014.
Mah, dar ceva Caprese, cu branza de capra n-ai?
Mult succes!