Ce ... Senzoru' meu!!!


Americanii au inventat chilotii electronici care vor salva vieti

O echipa de oameni de stiinta americani a produs un model de chiloti confortabili care ar putea salva multe vieti în viitor.O pereche de chiloti durabili si cu senzori electronici prinsi pe elastic nu par a fi foarte confortabili, dar cercetatorii americani cred ca spre deosebire de chilotii normali acestia vor putea sa salveze vieti. În contact cu pielea se afla un senzor bioelectric care masoara tensiunea, pulsul inimii si alti parametri vitali.

Tehnologia a fost dezvoltata cu ajutorul profesorului de nano-inginerie, Joseph Wang de la University of California San Diego si a echipei sale. Proiectul este finantat de catre armata Statelor Unite, soldatii americani fiind cei care vor beneficia de primele perechi. Prin aceasta metoda se va putea urmari starea soldatilor raniti pe câmpul de lupta si se vor putea identifica mai repede si mai precis tipul ranilor.

Potrivit straitstimes.com, în viitor, biosenzorul care detecteaza o rana va permite eliberarea de medicamente pentru durere si chiar pentru tratament, dar tehnologia are aplicatii si în alte domenii decât cele militare. „Ne gândim la monitorizarea de la distanta a oamenilor în vârsta, care ne-ar alerta din timp asupra unui atac de cord sau anevrism, asupra afectiunilor diabetice si alte scenarii medicale", a declarat profesorul Wang.


Auzi ... astia nu mai au ce inventa decat chiloti cu SENZORI... curand o sa inventeze chiloti cu senzor de "Parcare" ... You Know What I mean ... gen:

"La stangaaa .. la stangaaa... in fataaaa... usoooor .. usooor .. mai tare .. mai tare .. dai inainte .. dai inapooooi ... "

One Response so far.

  1. =))))=))))))=)))))))=))))))

    Response from Cleopatra

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!