I Amsterdam

Dragii mosului, ete ca ajunsai si la AMSTERDAM! Orasul care nu doarme niciodata!!! Si cand zic asta chiar asa este!

Am ajuns in Amsterdam Vineri dupa masa, undeva in jurul orei 16, cu ajutorul GPS-ului am gasit hotelul unde suntem cazati ( Hotel Plantage ) ... am facut check-in-ul, am dus bagajele si apoi am mers sa ducem masina la parcarea Hotelului, care NU ESTE LANGA HOTEL, ci pe la 6-700 de metrii, de el undeva intr-o parcare subterana, cu paza si alte cele! Eeeei dragii mosului de aici incepe povestea mea, tot cu ajutorul gps-ului, NE-am ratacit :)) am dat ocol la hotel si la cartier, ne-am dus la stanga, ba la dreapta, hmmm .. NUMA PE MIJLOC NU!!! Pe mijloc de era .. ajungeam mintenash (adica instant) o inainte o stanga si apoi prima pe dreapta si aia era (cat poate sa insemne 800 de metrii MAXIM???)
Buuun, gasiram parcarea, acu hai n-apoi, la "otel" pe jos! Si, iar distractie, sarim canalu pe aici?(amsterdam-ul este PLIN de canale si podulete si treceri si de toate) Nu nu-l trecem pe aici ca nu ajungem unde tre'!
Pana la urma instinctul meu (care atunci era ODIHNIT) ne-a ajutat sa ajungem repede si pe scurtaturi cu privelisti minunate, gen o expozitie de sculptura, probabil personala, de arta moderna, care intruchipa o gradina zoo dar materialul folosit era METALUL, cateva vaporase transformate cumva in sere sau adevarate gradini de flori, cateva imagini cu oameni, copii, studenti, asezati pe pervazul ferestrelor lor, unii savurand o cafea, altii citind o carte, sau altii fumand o tigara (nu stiu ce fel de tigara era asa ca... e treaba lor  ^^ )
Ajunsi inapoi la hotel, am pus in "traista" o "canta" cu apa, un coduru de paine si hai la drum! Ca doar de aia am venit nu? Sa vizitam AMSTERDAMU' !

Si iar, dai si colinda, sari canalu x, mergi pe podu y, vezi vaporase, vezi gondole, vezi cladiri de la clasicism pana la modernism NEBUN, oameni de toate natiile, generatiile si credintele, oameni care pe mine m-au impresionat cu calmul lor, cu bunavoiciunea, si cu eleganta de care dadeau dovada! Da, Nu toata lumea era asa, am vazut si "cersetori" sau drogati, cazuti la margine de strada, cu prietenii lor pe langa ei, si acesti prieteni nu faceau decat sa stea LANGA "lesinat" si sa-si ruleze linistiti un "cui", chestia cu "cui-ul" m-a frapat cel mai tare, vedeai de la domnisoare de 15 ani, pana la domni si doamne trecuti bine de a 7-a zecea primavara, care nu aveau NICI UN STRESS, fumau pe scara din fata casei, sau pe bicicleta, sau, precum am vazut un domn, imbracat la costum, cravata, parca era scos din reviste, probabil iesise de la munca, si a zis omul sa se relaxeze NITELUS, cu un cui... chestia asta m-a blocat, ca sa zic asa.

Dezinvoltura, nonsalanta, eleganta, mirosurile, freamatul, tot plin de viata, tot plin de culoare, ma fac sa-mi doresc sa cunosc orasul asta mai mult si mai mult!

Poate maine o sa va mai povestesc ce am mai patit astazi, sau ce voi mai patii maine.

Pentru acum cred ca e deja mult, si nu cred ca a ajuns vre-unul sau vre-una pana la finalul acestui articol! Dar sper ca cei care ati ajuns, sa imi cereti sa continui povestirea! Daca nu ... asta e! Eu unul ma voi bucura de fiecare moment petrecut aici, de fiecare clipa si zambet fericit aruncat de o privire pierduta undeva departe!

One Response so far.

  1. eu una astept continuarea :D

    Response from onutza

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!