Diferente ....

Nu stiu cati dintre voi aveau idee care este diferenta intre HOTEL, HOSTEL, MOTEL si alte cele ... iata ca am gasit pe net un articol despre .. aceste DIFERENTE... cine stie poate cuiva ii sunt folositoare

P.S. puteti da click pe TIPUL de "cazare" ca sa zic asa si gasiti si preturi pentru fiecare ....

REGIM HOTELIER
Apartamente sau garsoniere modernizate, situate in blocuri de locuinte in zone centrale sau semicentrale ale orasului, complet mobilate si utilate, cu baie si bucatarie proprie, inchiriate pe termen scurt sau mediu. Intimitatea si discretia oferite sunt maxime, apartamentele fiind inchiriate "la cheie" fara a mai avea contact cu proprietarul decat in momentul plecarii pentru receptia finala. Fiind o alternativa la serviciile hoteliere clasice, cu preturi mai mici fata de acestea, dotate cu bucatarie proprie, cu ore flexibile de "check-in" si "check-out", cazarea in regim hotelier mai este cunoscuta ca "smart accommodation" fiind preferata in orasele mari unde se pot intalni astfel de servicii relativ noi.

HOTEL
Cladire mare, local, cu multe camere sau apartamente mobilate, cu bai individuale, special amenajate, care se inchiriaza de obicei cu ziua, pe termen scurt. Personalul angajat este profesionist, iar camerele complet independente asigura intimitatea. Are un nivel ridicat de confort cu serviciu permanent de receptie si restaurant deschis publicului.

HOSTEL
Mai este cunoscut ca "hotel pentru tineret" cu un numar mai mic de camere, (minim 3 camere) si este o unitate de cazare pentru turistii cu buget restrans, avand atat dormitoare commune cu mai multe paturi in camera, eventual supraetajate, cat si bai commune. Uneori hostelurile dispun pentru autogospodarire de bucatarii commune, acces la masini de spalat. De obicei cladirile-hostel au avut alta destinatie initiala decat cea de cazare turistica.

MOTEL
De obicei construite la marginea marilor orase, de-a lungul soselelor de mare circulatie, este un hotel special amenajat pentru cazarea automobilistilor si parcarea vehiculelor acestora pe o perioada scurta de timp. Motelurile sunt cunoscute ca "paradisul soferilor" cu dotari si preturi mai scazute decat la hotel.

PENSIUNE

Unitate de dimensiuni mici, fara serviciu permanent de receptie, cu camere cu bai commune sau individuale cu apa calda permanenta. In aceste unitati sunt asigurate cazarea si masa. Pensiunea este o "casa-restaurant" in care personalul angajat este calificat, dar nu neaparat profesionist ca In cazul hotelurilor.

AGROTURISM

Este o structura de cazare de tip pensiune sau sat de vacanta care ofera servicii de servire a mesei cu alimente preparate numai din produse ecologice obtinute in cadrul unitatii respective si cu posibilitati de agrement / vizitare / participare la activitatile de tip agricol la fata locului. In Romania termenul este folosit abuziv sau impropriu pentru unitati care sunt defapt "gospodarii turistice". Sunt extrem de putine unitati de acest tip, cu dotarile si suprafata de teren necesara pentru a acoperi intreaga productie vegetala, zootehnica si agrement.

CABANA

Este o structura de cazare specializata, cu dotari si confort scazute, cu camere care au mai multe locuri, eventual cu paturi suprapuse, si toalete comune. Este descrisa la masivii muntosi; poate sa ofere alimentatie si are sala de mese.

CAMPING

Este o suprafata amenajata pentru a campa cu cortul si/sau a amplasa rulote si motorhome-uri. Nivelul de amenajare este variabil; sunt foarte putine campinguri care ofera un standard competitiv international al facilitatilor. Exista de asemenea posibilitati de campare la multe unitati din clasa "gospodarie turistica".

GOSPODARIE TURISTICA

Include spatiile de cazare si alimentatie aflate in gospodaria unor familii, care locuiesc in acelas perimetru. Acopera intreaga gama posibila de confort. In general majoritatea ofera prestatie de tip pensiune, cu tarife pentru pachete de cazare si alimentatie. Prestatiile sunt asigurate in general de persoane neprofesioniste, sau chiar de membrii ai familiei. In principiu este vorba de unitati mici, multe fiind obtinute prin conversia unor spatii preexistente in cadrul gospodariei. Calitatea amenajarii este foarte larga, atit ca si conceptie si arhitectura cit si ca dotari de confort. In anumite cazuri unele din ingredientele din care se prepara produsele culinare sunt ecologice si obtinute in respectiva gospodarie, apropiindu-se de agroturism.

SAT DE VACANTA

Este o structura de cazare specializata, cuprinzand o suprafata generoasa, cu multiple pavilioane de cazare (casute, bungalowuri), eventual dotari pentru camping si o unitate de alimentatie publica (restaurant).Proportia prestatiilor de mai sus este variabila variind de la un sat de vacanta la altul.

VILA

Este o structura de cazare specializata de circuit inchis, cu nivel ridicat de confort si cu spatii comune; poate fi inchiriata integral. Este in general o unitate de dimensiuni mici, fara serviciu de receptie permanenta si cu camere de 1-4 persoane, cu bai comune sau individuale si apa calda permanenta. Personalul angajat este calificat. Are spatii comune ample gen living si in mod frecvent bucatarie utilata si sala de mese este pusa la dispozitia turistilor. Nu ofera prestatii de alimentatie, iar contactul direct cu personalul este minimal.


P.S.2 Articolul original se gaseste AICI

3 Responses so far.

  1. bun articol, nu am gasit in alta parte o descriere mai buna, felicitari...puteai pune si niste poze sa arate mai bine...

    Response from Anonim
  2. Felicitari!Foarte utile aceste informatii,mai ales ca am un proiect de constructie a unei vile pe care as vrea s-o integrez intr-un circuit turistic.

  3. Cazare pensiunea Restaurant Ramona Tulcea 0758045508, 0240527179

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!