Haos

Intai v-am binedispus(sper).. dar acum vine partea, sa-i zic asa HAOTICA! 
Iti aduceti aminte cand te intrebam mai zilele trecute CE CITESTI? Nu stiu de ce dar speram sa am mai multe raspunsuri. Nu ma asteptam DOAR la un raspuns! Va intrebam ce cititi in FORMAT fizic, tiparit ORICE... de la rebus pana la compendii si alte cele! 

UN RASPUNS 

Doar atat! Sunt dezamagit si in acelasi timp ... uluit de aceasta treaba! Nu vreau sa fac pe desteptul dar ... cand a fost ultima oara cand ai deschis o carte si NU AI CITIT-o .. doar ai MIROSITO ?
Nu stiu ce-i in mintea mea, a ta a unora sau altora dar, in momentul in care DESCHIZI o carte si o mirosi, ar trebuii sa simti haosul din care ea a fost creeata, literele care au curs de-a valma din mintea sclipitoare (sau nu) a scriitorului, cuvintele care prind contur si fraze care is unduiesc vorbele de-a lungul unei pagini. Haosul creat de semnele de punctuatie (mai bine zis lipsa lor) toate astea ... tre sa-ti faca POFTA sa o citesti! 
Vrei sa ajungi in pielea personajului? sau poate vrei sa aflii vre-un mister? Sau cum sa efectuezi o interventie "chirurgicala" asupra "organismului" ce iti spala zilnic rufele, organism care da semne de boala, si tu HABAR nu ai ce sa faci in privinta asta!

IESI din haosul generalizat din care te aflii, citeste! Informeaza-te ... Aaaaaa Stai asaaaa! Ce zice "CARTEA" ? 
CREDE SI NU CERCETA! Riiiight! 
Daca nu ar fi fost oameni ca Edison, Einstein, Traian Vuia si muuulti multi altii ... UNDE ERAM ACUM? 
Probabil traiam si acum fara becul, calculatorul, telefon mobil cel de toate zilele .. care .. pana la urma CE FACE? 
NE MANANCA .. ZILELE!!! Nu mai avem timp sa deschidem o carte (deschidem internetul si cautam pe Google) Te-ai intrebat vre-o data ... UNDE GASESC RASPUNSUL LA INTREBAREA ... X ? Cu siguranta te-ai intrebat... dar .. sa o CAUTI cu adevarat!? Stii? TINEREEEE .. Ai calcat vre-o data intr-o biblioteca publica? Nu ? TRAIESTI DEGEAABAAA!!! 
Mirosul de Carte te innebuneste, carti cu coperti vechi de zeci de ani care au trecut prin sute de maini, care au vazut mii de litrii de lacrimi, carti care isi spun continuu povestea, carti ... ziare ... la ce ne trebuie?!? 
NU CITII TINERE! Nu da bani pe carti! Cumpara-ti un pachet de tigari, fumeaza-l si te-ai ales cu? PRAFUL DE PE TOBA!!! 

"O carte nu se imprumuta niciodata! Ea se daruieste" 

One Response so far.

  1. I LIKE !

    Response from mirel

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!