Noutati de pe Aeroportul din Craiova

Dupa cum stiti, luni 13.02.2012, pe aeroportul din craiova, a avut loc un incident in care o aeronava a companiei Carpatair a "deraiat" pe pista de zbor. Astfel in urma deraierii, avionul a ajuns in nametii de zapada, nici un pasager nu a fost GRAV vatamat, compania rezervandu-si dreptul de a returna sau a oferii locuri in cursa de astazi, Miercuri 15 februarie 2012 pe cursa Craiova - Timisoara (si de acolo in alte locatii la care trebuiau sa ajunga calatorii companiei) .



Astfel, la orele 09:00 lumea s-a prezentat la aeroportul din Craiova si, in loc sa se faca "check-in-ul" sau formalitatile necesare imbarcarii in aeronava ce avea sa-i duca pe pasageri la Timisoara, Personalul aeroportului au zis (initial) ca exista o intarziere de maxim o ora, deoarece avionul NU A PLECAT DE LA TIMISOARA! (din ce cauze nu s-a specificat).
Lumea a asteptat cuminte o ora, personalul CarpatAir a pus la dispozitia pasagerilor biscuiti si apa plata, apoi s-a facut o ora jumatate, apoi 2 ore, pasagerii au devenit nervosi, s-a intrebat ce se intampla .. NIMENI din personalul Carpatair NU STIA NIMIC! Nu avea nimeni nici un raspuns decat: "Asteptam informatii de la Timisoara si de la sediul central"
Buuun .. s-a mai asteptat un MAXIM de 20 de minute si a iesit o doamna, care a ANUNTAT:
"Cursa Craiova Timisoara a fost anulata deoarece conditiile meteo de la timisoara nu au lasat aeronava sa plece catre Craiova" 
Ghiciti ce s-a intamplat dupa aceea! Exact, lumea s-a revoltat, a facut putina galagie, unii si-au cerut banii inapoi, altii au vociferat si in final.. cand deja lumea a plecat catre case cu gandul ca trebuie sa-si gaseasca alte mijloace de transport catre destinatiile dorite ( Germania, Franta, Italia .. etc ) cei de la "CENTRU" au sunat pasagerii (16 dintre ei, pe ce criterii nu stiu ) si acestia au fost rugati sa ajunga in jurul orei 12 la eroportul din Craiova, unde, urmau a fi transportati cu un AUTOCAR la BUCURESTI pentru ca acolo sa fie asteptati de cineva din partea companiei, si tot acolo aveau sa primeasca mai multe informatii despre ce urma sa se intample!

In autocar s-a aflat ca la Bucuresti, pasagerii vor primii bilete de avion la alte companii aeriene si ca in cursul serii vor ajunge la destinatiile dorite ( cu escale in diferite locatii, conform fiecarei destinatie pe care o aveau initial pasagerii)

Pot sa relatez doar despre cazul unuia dintre pasageri care trebuia sa ajunga in Germania la Dusseldorf pe ruta: Craiova - Timisoara - Dusseldorf, si acum a folosit ruta: Craiova - Bucuresti - Munchen - Dusseldorf (escala la Munchen) in aceasta situatie, pasagerul la ora actuala (19.45 ora Romaniei) se afla la bordul aeronavei Lufthansa ce  va merge catre Munchen, de acolo va avea o alta cursa cu destinatia finala Dusseldorf.

In legatura cu ANULAREA de astazi a zborului Craiova - Timisoara, se pare ca motivul REAL al acestui eveniment nefericit este "ca avionul deraiat se afla inca pe pista" informatie primita de la o sursa apropiata companiei CarpatAir. Bineinteles aceasta sursa a precizat ca nu stie situatia de la Craiova dar aceasta poate fi o cauza!

Pe aceasta cale tin sa multumesc (si nu in sens ironic) companiei CarpatAir care, intr-un final a dat dovada de seriozitate, si a "indreptat" erorile care au aparut pe parcursul zilelor trecute.

In legatura cu incidentul de la Craiova, conform Comunicatului de presa relatat  mai jos, urmeaza sa se faca ulterioare cercetari asupra ceea ce a dus la producerea incidentului, responsabil pentru ancheta evenimentului fiind domnul Ilie Rosoiu de la Aeroportul Craiova care astazi a primit imaginile pe care noi le-am postat in ziua de luni in format FULL mai exact calitate de 10 mpixel, in speranta ca vor ajuta la elucidarea problemele intampinate luni si ca, nu vor mai exista astfel de incidente!
-
S.C. Carpatair S.A.
Comunicat de presa


Aeronava iesita din pista pe Aeroportul Craiova
„In dimineata zilei de azi, 13 februarie 2012, in jurul orei 10:00, pe Aerportul Craiova in conditii de ninsoare aeronava de tip Saab-2000 care efectua zborul Craiova-Timisoara, cu 50 de pasageri la bord, in timp ce rula in vederea decolarii a prins cu roata dreapta un banc de zapada fapt care a condus la derapararea aeronavei si iesirea din pista aceasta oprindu-se in nametii de zapada de pe marginea pistei.
Niciunul dintre pasagerii aflati la bord si din membrii echipajului nu au suferit leziuni corporale. Defectiunile aeronavei sunt in curs de evaluare.
In consecinta, zborul Craiova-Timisoara de azi fost anulat din cauza conditiilor meteo dificile.
Carpatair acorda pasagerilor toata asistenta necesara pentru rerutarea pe alte zboruri sau mijloace de transport alternative.


Fata de anumite declaratii din mass media ce tin de eveacuarea aeronavei si mirosul dekerosen si fum in cabina de pasageri dorim sa precizam urmatoarele:


1. Evacuarea aeronavei si dotarea cu Tobogane
Procedurile standard pentru cazurile de urgenta impun in mod expres aplicarea
procedurii de Evacuare de Urgenta prin folosirea tuturor iesirilor aeronavei asa cum s-a
si procedat si in acest caz.
Normele de aviatie civila care reglementeaza proiectarea si constructia aeronavelor
stabilesc obligativitatea dotarii iesitilor de urgenta cu tobogane doar pentru aeronavele
mari, in speta pentru acele aeronave care au usile de evacuare la inaltimi de peste
1.8 m. Aeronavele regionale de dimensiuni mici care au usile de evacuare la inaltimi
sub 1.8 m nu sunt prevazute cu tobogane prin normele de certificare.
Trebuie precizat deasemnea ca in momentul evacuarii aeronavei in jurul aeronavei
erau prezente troiene de zapada de cca 1.0m ceea ce a facut ca contactul cu solul in
momentul in care pasagerii paraseau aeronava sa fie atenuat.


2. Mirosul de Kerosen si Fum
Informatiile privind mirosul de kerosen si fum sunt asociate cu momentul producerii incidentului. La intrarea aeronavei in troienele de pe marginea pistei, prin inhalarea zapezii in motoarele aflate in functiune s-a produs fum care s-a resimtit in scurt timp si in cabina de pasageri, dovada ca dupa oprirea motoarelor fumul a disparut imediat.”


S.C. Carpatair S.A.

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!