Prin timp

Trecem prin timp si timpuri cu pasi lenesi si muribunzi, ne nastem, crestem, invatam, uitam, pierim!

Dar la final? Ce ramane?
Raman lucrurile bune pe care le-am facut? Raman vilele iahturile si masinile? NU .. Nici pe departe! Raman Amintirile si ceea ce e cel mai important .. copii nostrii!


Ne maturizam si uitam, muscam, rupem din sufletele celor care ne-au fost alauri, infigem "furculitele" in inimi, ne LUPTAM spre varful piramidei, nu ne uitam ca pavelele care se sfarma sub pasii nostrii sunt de fapt scheletele celor care ne-au dus pe drumul ascensiunii noastre!

Respect... Ce-i ala?
Vina... A cui?

Nimic din toate astea nu exista in Noul vocabular, vocabularul "noii generatii" generatie care nu va mai apuca sa se bucure de mirosul de carte adevarata, de mirosul dintr-o biblioteca, incet incet toate cartile vor disparea in biblioteci particulare sau ascunse undeva in depozite daca nu chiar reciclate si facute .. nush .. carcase pentru noile gadgeturi,e-book-uri! Daca nu ai iPad sau kindle sau mai stiu eu ce instrument pentru a citi carti "VIRTUALE" acum, in zilele noastre, esti "degeaba".
Nu stiu de ce promovez intr-una CARTEA REALA, poate pentru ca m-am reapucat de citit? Poate ca nu am timp (desi stau) de citit Carti...? Habar nu am, dar, simt ca vremea cartilor se apropie de sfarsit si este mare pacat.

Imaginaza-ti o lume fara carti, se nasc copii tai (cei pe care ii aminteam la inceputul acestui articol) si vine vremea sa le citesti povesti, ce preferi? Sa scoti iPad-ul sau e-book reader-ul, sau sa cauti in biblioteca personala, una din cartile pe care tatal tau ti-a citit-o cand erai copil sau bunicul tau i-a citit-o tatalui tau? Carte plina de istorie, de emotie, sa stii ca pe acea carte pe care o tii tu in maini acum, au citit cuvant cu cuvan, si rand cu rand si ochii parintilor si bunicilor tai, pe paginile acelor carti s-au asezat lacrimi, dureri, bucurii si zambete, toate astea vor disparea!
Tie cum ti se pare lumea din viitor? Lumea fara CARTI!!!?

2 Responses so far.

  1. asa e dane, ai mare dreptate,de multe ori ma apasa sentimente de vinovatie,ca nu am timp pt.propriul copil,ar trebui sa-i ciesc in fiecare zi cate o poveste,dar o fac doar foarte rar.....pacat,mare pacat.
    pupici si multa sanatate.

  2. frumoasa melodia gg

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!