Drumuri

Pasim in viata cu mintea pe zero, adica ... daca am fi calculatoare ... am fi ... DEGEABA, fara sistem de operare, fara sa auzim, fara sa stim ce-i aia culoare, ce-i aia gust, si celelalte simturi care se dezvolta o data cu inaintarea in varsta.
Precum niste calculatoare, pe timp ce NE DEZVOLTAM, dobandim abilitati noi, invatam sa citim, sa scriem, apoi invatam si mai mult, si mai multe! Ne maturizam, imbatranim si ... ne ducem sigur catre ceea ce se numeste in termeni medicali EXISTUS sau .. pe limba tuturor, catre Moarte!

In viata, am acumulat, cunostinte, masini, case... unii mai multe decat altii, unii s-au bucurat de privelisti cu ape cristaline la mal de mare mediterana, altii de piscuri de peste 10.000 de metrii, dar... marea majoritate ne-am bucurat de zapada venita de craciun, de painea coapta de bunica, sau de plimbarile prin parc cu prietenii.

Toate astea-s drumuri pe care se zice ca la INVATAM... ca tindem sa fim mai buni, dar, adevarul este ca suntem O NATIE (si aici vorbesc de OMENIRE) de LASI.
O sa ma rezum la cele ce se intampla acum, in LUME, Zapada in Sahara? Dezghetarea calotei glaciare?
Am ajuns ceea ce-am vrut noi sa fim? Suntem proprii calai, noi taiem copacul din care facem buturuga pe care o sa ne asezam capetele usor si spasiti, apoi cu o mana vom ridica toporul asupra gatului si .. DA ... EXITUS!
AM REUSIT! Suntem ... DEGEABA! Suntem o lume atat de ... NULA, de vida, plina de ura si de tristete, Am uitat sa ne bucuram de Linistea galagiei facute de gainile din curtea casei batranilor, am uitat gustul marului cazut pe pamant si sters cu maneca de la plovarul de lana facut de mama, am uitat sa FIM OAMENI!
Tin minte cand eram mic, ca puteam fi ce vroiam EU sa fiu, eram aviator in naveta mea spatiala imprvizata dintr-un butoi spart, sau explorator de munti pe un mic deal surpat din spatele gradinii, sau mare mecanic al masinutelor mele! ERAM CEEA CE VROIAM!
Tu ce vroiai sa fii cand erai mic? 
Multa vreme am crezut ca pot fii ceea ce VREAU, pana am ajuns in scoala generala cand am inceput sa NU mai am voie.. aia.. aia si ailalta!!! De aici, pana la a ajunge in liceu, sa il termini cu medii mediocre, si sa ajungi cu o diploma de BAC si sa NU STII ce sa vrei mai departe... sa ai in cap zii si noapte: "EU CE VREAU SA MA FAC CAND O SA FIU MARE? BAGAMIAS... SUNT MARE.... CE MA FAC?!?"
Daca ai parte de un diriginte (odiriginta dupa caz) care iti este aproape familie, pentru unii poate mai mult decat familia, atunci ai noroc! Sau poate nu ai noroc si ai parte de un diriginte care se culca cu toate profesoarele tinere sau mai putin tinere, si care din nesimtiti nu va scoate... atunci... CE FACI?
Bineninteles... nu faci decat sa inghiti ca dobitocu informatia care ti se da, si faci o facultate care TI SE IMPUNE ( de parinti, de un profesor autoritar, de fratele mai mare si lista poate continua.
 Dar, sa zicem ca esti unul din FERICITI... si ai langa tine OAMENI care te indruma.. si iti arata mai multe DRUMURI pe care tu poti, cu o minte deja matura (sau aproape matura) sa iti alegi care este drumul TAU in viata!!!
Poate ai ajuns Avocat, sau Inginer sau Zootehnist... Sau poate vrei sa fii Maistru?
Tu ti-ai ales propriul drum? Sau mergi pe drumul batatorit deja si pregatit de altii pentru tine?
Tin minte ca la finalul liceului (liceu cu profil industrial) eram precis ca o sa fiu un inginer de .. ceva masini sau in cel mai bun caz .. ceva calculatoare, automatica si alte cele! Acesta era drumul pregatit pemtru mine ... de cine? DE SCOALA!
Dar se pare ca CEVA, Cineva a avut un alt scop cu viata mea, CEVA-UL acela n-a fost decat Subcosntientul meu, care intotdeauna a vrut sa FACA BINE! Si am ajuns, initial cadru medical,  dar ... ceva m-a chemat si mai departe... sa fac ceea ce am dorit din clasa a 7-a ... cand nici nu stiam ce-i acela un KinetoTerapeut... Si iata ca am ajuns un KinetoTerapeut, in Romania anilor 2012, o Romanie in plina tranzitie ( de mai bine de 20 de ani in tranzitie) cand nu mai exista culoare, cand nu mai exista un sistem de valori REAL, cand esti dezinformat zi de zi, cand tot ce este in jurul tau este o minciuna!!!
Oamenii din tara se revolta, pentru CE? A ajuns cutitul la os? CARE OS bai fratilor ca nu mai avem oase, nu avem o coloana vertebrala, Suntem TOTI intr-o oala .. si suntem MOLUSTE, fara un sistem osos sanatos ( si aici fac haz de necaz ca acum am piciorul in ghips da? ;) ) PENTRU CE SE REVOLTA lumea din jurul meu... NU inteleg!!! Nu noi i-am votat (desi eu n-am votat portocalii niciodata...) Sunt ai nostrii! TOTI sunt niste hoti, si tu daca ai fi in locul lor ai face la fel! JURA tu pe Dumnezeii in care crezi TU ca n-ai face sa iti fie TIE si ALOR tai bine si apoi .. binele general???
Ce ne ramane de facut? Ce drum alegem? Opozitie? Ce se intampla daca nu avem Guvern... ? Moare Romania? NU .. cine nu are guvern de mai bine de ... 15 LUNI...Belgia daca nu ma insel nu?
Hai sa citim putin despre BELGIA contemporana .. far GUVERN .. dar cu o ECHIPA de tehnocrati (adica TEHNICIENI BA DOBITOCILOR , vrei ministru la sanatate PUI UN MEDIC cu aptitudini manageriale, vreu ministru pe agricultura ... pune un agronom CALIFICAT si asa mai departe) ce face? Ce face BELGIA? Belgia creste in economie si in nivelul de trai! FARA SA FIE GUVERNATI de cineva.. Uite aici:
" Belgia se poate lauda ca a depasit Germania, Spania, Franta, Italia, Olanda, Portugalia, Marea Britanie, Finland, precum si alte economii mai mici" Conform wall-street.ro
Ce zici ROMANIA??? Te incumeti sa STAI FARA GUVERN 10 ani ? Garantez ca in 10 ani fara guvern ROMANIA ar fi mult peste tarile din estul Europei!
Trezirea ROMANIA! Gaseste-ti drumul cu adevarat!

One Response so far.

  1. mo sa mai scrii ca scrii bine si adevarat

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!