Incursiune in ... mediocritate

Incep acest post prin a va spune ca, suntem o natiune de MEDIOCRII! Avem exceptii, avem deceptii, avem vointa si nu facem nimic!!!
Eram astazi undeva in centrul orasului Craiova, mai exact in fata Prefecturii, unde asteptam un prieten sa mergem la o plimbare, undeva, ingraditi de cateva garduri albastre si vre-o 10 jandarmi, erau o mana de oameni, o mana de oameni care scandau ceva, scandau inpotriva...."Sistemului"? Probabil aceeasi oameni care la revolutie au ridicat steaguri gaurite, si au tipat JOS CEAUSESCU, doar ca acum numele, de data asta, era altul .. tot cu -ESCU in coada!
Initial am zis ... CE PENIBIL, apoi mi-am dat seama ca o SUMEDENIE de oameni, treceau nepasatori (ca si mine de altfel) prin acea zona si... atat! Doar treceam... Nu m-am alaturat, si nu s-a alaturat NIMENI!!!
Aceeasi mana de oameni, garboviti de vreme si de vremuri, vroiau "SCHIMBAREA"... vroiau ceva mai bun pentru nepotii lor care, poate, fac parte din generatia mea, care poate stau acasa in fata calculatorului si NU FAC NIMIC!!! Si zic... "Lasa ba ca iasa tataie si tipa si ingheata si urla a-mpu..rurea JOS.... Escu!!!
Suntem o natie de MEDIOCRI!!! Si nu facem nimic impotriva mediocritizarii generale ce, intr-un fel sau altul, ni se impune!
Avem aur...il dam la altii, avem zacaminte de petrol, tot altii beneficiaza de ele, si cate si mai cate!
Vrem mai mult... DAR FACEM CEVA PENTRU ASTA?!? NU! Nu facem pentru ca asa am fost INDOBITOCITI!!!!

NU IESI IN STRADA!!!
NU VOCIFERA!!!
VEZI INTERESUL TAU... si lasa pe altii!
PLEACA AFARA!!! (Fii propriul stapan... OARE?)


Avem nevoie de PILE sa facem un stagiu de VOLUNTARIAT!!! Avem nevoie de "cunostinte" ca sa ajutam lumea sa le fie bine! BENEVOL!!! Fara implicatii materiale din partea "institutiei"!

Si asa, tineretul din zilele noastre, aia putini, care mai au ceva materie cenusie in cap, ISI IAU ZBORUL!
Unde? Spre orizonturi mai "calde" ...zic "calde" cu ghilimelele de rigoare, pentru ca DOAR CEI CARE AU FOST, sau au pe cineva "AFARA" stiu cu ce se mananca acest... "AFARA"!!!
Si acum intervine RATIUNEA!
ORIUNDE E MAI BINE DECAT ACASA!!! 
NO KIDDIN' (sau in traducere... SERIOOOS?)
E  mai bine din ce punct de vedere? Material? DA! Profesional? DA! Satisfactii? DA!
Si totusi... E.. sau NU E...MAI BINE?

Ne complacem in situatii, enigme existentiale, varfuri si coborasuri ale umanitatii .. toate pentru?
NIMIC!!!

Si eu voi pleca! Voi lasa prieteni, familie, rude, cunostinte... pentru ce? PENTRU .... MAI BINE DECAT ACASA!!!

Si cum ramane cu vorba: "Nicaieri nu e mai bine decat acasa!" ? ? ? (vorba aruncata in vant de unii sau altii, poate mai destepti sau mai PROSTI!!! )

Noapte buna ROMANIE!!! Abisul negru si etern abia incepe!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!