Fara Titlu

Fără titlu! Fără titlu merg pe străzile literaturii, cu mintea pierdută pe rânduri, cuvinte gonesc lângă mine, iar gândul se pierde-n mulţime. 
Fără titlu, sunt invitat pe Strada Ficţiunii să caut cuvinte alese, să scriu pe coli virtuale, să caut un titlu anume, ce cheamă gândul să urle! 

Pe Strada Ficţiunii la secţiunea Clasic, dau nas în nas cu Cei Şapte Nebuni (de Roberto Arlt). De fapt e doar unul. Unul ce trage cu dinţii de viaţă, ce speră că mâine va fi mai bine, ce plânge după a lui soaţă ce are pe altul în vine.


Merg mai departe alene, cuvintele curg printre gene. Alergând pe Strada Ficţiunii Contemporane găsesc un Univers mai ciudat, plin de oameni, colorat, ce visează împreună dar duc vieţi paralele, care nu se unesc între ele. Întoarcerea către un Univers cu vise hazlii şi gânduri alese nu este posibilă atunci când nu scrii. Cuvintele care umplu timpul și spațiul au fost tălmăcite de Viorel Zaicu.



Continui să urc prin cuvinte, să simt, să mişc parcă morminte, să caut un titlu anume, ce dă lumii senzaţii mai bune. Mă agăţ de ramuri stufoase, iar paginile parcă's mai groase, trezesc sentimente ciudate, pe ploape nu mai e noapte.

Pe Strada Ficţiunii continui titluri mai puţin cunoscute să descopăr. Cu gânduri multe, din ce în ce mai culte, cuvinte-s surde sau mute; iar urlete strică tăcerea atunci când timpul îşi pierde puterea.

Uşor pleoapa îmi cere tăcere, mai trag un ochi la o Crimă, mai scapă scriitorul o frază, o noimă caut în cuvinte, gânduri şi gânduri... culoare.

"Fără Titlu" pesemne aduce în gându-mi cuvinte şi cărţi ce sunt acum Bestsell-uri în lista de titluri  faimoase, cu rânduri şi titluri pompoase. Păşesc pe Strada Ficţiunii deschisă de Editura All lumii, creeând fraze ciudate, ce poate te duc mai departe, sau, de ce nu mai aproape, de titlul pe care l-ai pierdut într-o noapte.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014





2 Responses so far.

  1. "Fara titlul" este memorabil iar alegerile din Strada Fictiunii te reprezinta. Spor!

  2. Profund textul! :)

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!