Hazardul

Cu totii avem probleme!

Incep aceasta postare intr-un ton TOTAL negativist! Ca sa incerc sa ajung undeva ... bine! Zic! (Sper doar sa avti rabdare sa cititi tot!)

Avem probleme ziceam, unii la munca - nu si-au primit salariile de luni bune, altii in dragoste - au fost parasiti de persoana pe care o iubesc, altii au probleme ca au PREA mult, si nu stiu cum sa faca sa aiba si mai mult!

CU TOTII AVEM PROBLEME! Mai mari sau mai mici, oameni mari ... probleme mari, oameni mici ... probleme mici!
Incerca sa-ti aduci aminte, atunci cand erai copil, care erau problemele tale?

"Aualeu, trebuie sa invat la matematica ... nu imi placeee dar ce ma fac ca o sa ma certe profesoara?"
"Mamaaaa Ionel are o jucarie mai frumoasa ca a mea, eu de ce nu am una la fel de frumoasa ... sau mai frumoasa?"

Apoi crestem putin, intalnim prima dragoste, prima suferinta in dragoste, intalnim si a 2-a .. si a 3-a .. si asa mai departe! De fiecare data, iubim, traim, simtim! Cu bune si cu rele, la final ce-i drept, mergem mai departe!

Ajungem in facultate, parintii uneori ne pot sustine, alteori nu, deci.,.. TREBUIE sa ne descurcam cumva singuri sa ne fie bine, ne gasim un job temporar, sau unul in afara orelor de curs dar, la final LE FACEM PE TOATE!

Mai tarziu, dupa ce am absolvit o facultate trebuie sa ne luptam pe piata muncii! Sa stim sa "ne vindem" cat mai bine unui posibil angajator, astfel incat sa ne ofere un salariu corespunzator studiilor si experientei personale!

Apare o familie, apar copii, apar in fiecare etapa a vietii noastre PROBLEME!
Probleme de care mai sus spuneam ca sunt in concordanta cu "nivelul" omului!
"Oameni mari, probleme mari; Oameni mici, probleme mici"

O data cu evolutia noastra pe orice plan ar fi ea ... apar probleme!
Important este CUM reusim sa manageriem aceste probleme, cum mergem MAI DEPARTE!
Cum infruntam problemele care ne apar in viata?

Exista in viata noastra probleme peste care INDIFERENT cat de puternici si de "mari" am fi .. nu putem sa trecem singuri! Avem nevoie de prieteni, de familie de oameni specializati in problema noastra!
Incercarea de a rezolva o problema este o ALEGERE! Alegi sa treci peste problema sau alegi sa te complaci in situatia in care te aflii!

Eu personal intoteauna am zis ca ... Atunci cand ceva nu merge bine, TREBUIE sa faci o schimbare! In orice domeniu ar aparea "problema" (exemplele sunt o multitudine mai sus)

Revenim cu imaginatia la copilarie? Numai pentru cateva secunde?
Ia adu-ti aminte CE  faceai cand Nu stiai la matematica? Te duceai la mama, tata bunici .. frati! Poate nu puteau sa te ajute .. mergeai mai departe, cereai ajutorul colegei dragute si care se pricepea la matematica!
Nu aveai jucarie mai frumoasa decat a lui Ionel ... dar aveai o minte iscusita si iti inventai singur jucaria, poate esti fata .. spune tu daca nu ti-ai desenat niciodata singura o papusa, sau tu baiat nu ti-ai facut o masinuta din lemn si patru nasturi... ?
AI FACUT CEVA ca sa obtii ceea ce vrei?  DA!

In orice domeniu ai activa, in orice problema ai fi, PENTRU TOATE EXISTA O SOLUTIE!
Important este sa ai rabdare sa te regasesti, sa ai puterea de a CERE AJUTOR, Sa ai CURAJUL mai bine zis, sa iti infrunti PROBLEMELE!

Exista o vorba: "Cere si ti se va da!"
Cere ... Universului, Divinitatii... acelui CEVA in care crezi cu adevarat! Si .. cu siguranta vei obtine ORICE in viata!

Mergi mai departe! Chiar daca ai frica, chiar daca nu cunosti drumul! Cu riscul de a nu avea unde sa te intorci... MERGI si fa-ti PROPRIUL drum!

Nu iti place la servici, nu faci fata situatiilor, munca este prea grea, iubita te inseala, ti-a luat casa foc, te-a inundat vecinul, ai picat un examen... ORICARE ar fi situatiia negativa din momentul TAU din viata, nu ai decat sa MERGI MAI DEPARTE si sa FACI ceva ca sa schimbi factorul care te supara: nu iti place la servici? Nici o problema, cauti un alt job care te-ar face fericit! Iubita te-a inselat? Daca nu a fost destul de desteapta sa stea langa tine ... sa o pastreze celalalt si sa se spele cu ea pe cap! ... Ai picat un examen? Cere ajutorul unui coleg care a trecut examenul cu brio si care poate sa te ajute sa inveti!

ORICE are o rezolvare! Important este sa NU te lasi batut, Sa MERGI MAI DEPARTE!

Este nevoie de timp, nimeni nu spune ca GATA,,,maine o sa iau examenul, nu nu nu ... ai etape de parcurs, nopti nedormite, ore intregi de munca, tigari si cola colegului care te invata ... si asa mai departe! Nu o sa fie usor! Daaar, pentru a iti indeplinii scopurile, pentru a  AJUNGE acolo unde vrei TU sa ajungi, intai de toate TREBUIE sa FACI O ALEGERE!

Totul se bazeaza pe alegeri!
Mergi la stanga sau la dreapta, este alba sau e neagra, adevar sau minciuna ... TOT este o insiruire de ALEGERI!

Aleg sa stau cu persoana pe care o iubesc .. dar care stiu ca ma inseala, aleg sa imi FIE MIE RAU? Aleg sa ma doara fiecare clipa a existentei mele? Nu .. Nu cred ca exista om atat de masochist!

Ai un job, platit mediocru, colegii sunt niste ... seful da vina pe tine pentru orice greseala! Ce faci .. ? Ramai acolo? NU! Iti dai demisia si iti cauti ALTCEVA .. mai bun PENTRU TINE!
Iar exemplele pot continua!

Nu trebuie sa ne uitam inapoi! Alegerile pe care le-am facut CANDVA... poate ne-au adus in situatia actuala! Nu trebuie sa ne blamam gen... "Da, Daca faceam treaba aia nu ajungeam aici".

OMUL DIN EXPERIENTE INVATA!

Din experiente bune si proaste, din decizii bune si proste, din ALEGERI Bune Si/SAU Proaste EVOLUAM!

O sa inchei aici lunga mea povestioara, care pe unii poate v-a plictisit (dar este ALEGEREA voastra sa fiti plictisiti sau nu.. ;) )
Si, am sa va las sa va ganditi BINE, cand veti viziona urmatorul film de scurt metraj !

Va urez o noapte/dimineata/zi/seara  ... asa cum va doriti!

Vizionare placuta!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!