Argintiu ca ... MORCOVUL!

O sa redau în următoarele rânduri, o povestioară REALĂ, al cărui protagonist am fost CHIAR EU! 
Menţionez că acest articol este inspirat de ce-a 3-a probă în competiţia SuperBlog 2013

Povestea se petrece undeva pe la începutul anilor 2000, să zic undeva prin vara lui 2000? Sau 2001? A trecut totuşi ceva vreme de atunci! Oricum eram în primii doi ani de liceu (clasa a 9-a sau a 10-a) iar pe vremea aceea se difuza cam pe orice canal media, fie el radio fie tv, o melodie de vară ce a prins la "puştimea" acelor vremuri. 

Vorbesc despre piesa lui Sisqo - Thong Song cu videoclipul în care stimabilul Sisqo avea o culoare a părului um ... care mi-a plăcut! Culoare, care nici până acum nu ştiu exact cum se numeşte, Blond Platinat Argintiu?

Oricum, eu am denumit culoarea, la vremea aceea, Argintiu ca clanţa uşii (cocofonia este lăsată cu intenţie pentru amuzamentul şi veridicitatea povestioarei - exact aceste cuvinte au fost folosite de mama mea sau de mine) iar culoarea ARGINTIE  o avea clanţa de la uşa camerei mele.
Mi-am dorit atât de tare această culoare încât am început să caut prin magazine vopseaua de păr care să fie FIX "Argintiu ca clanţa uşii"! 

Într-un final am reuşit să găsesc vopseaua EXACT cum îmi doream eu! Cu banii de pe alocaţie, cred că şi mai mult a costat, mi-am cumpărat crema, neştiind CUM se foloseşte o cremă pentru vopsirea părului şi că în prealabil trebuia să cumpăr o soluţie de decolorare a părului! Asta deoarece culoarea mea naturală este un castaniu închis! Soluţie pentru care bineînţeles nu am mai avut bani! 

Aşa că am plecat la cerşit de sfaturi şi sponsorizare mamei mele, care se vopsea frecvent dar numai în culoarea ei naturală (Negru 1). Vă daţi seama cu toţii că nu a acceptat să sponsorizeze prostia unui puştan de liceu care vroia el să fie "argintiu ca claţa uşii" în cap! Dar m-a sfătuit să folosesc o metodă de decolorare pe care o foloseau colegele ei în timpul facultăţii, adică pe vremea răposatului, când nu se găseau prea multe produse pentru înfrumuseţare, si anume PEROXID de Hidrogen pentru decolorarea părului, sau pe româneşte apă oxigenată. 

Se găsea în orice farmacie şi nu costa nici măcar cât un covrig. Aşa că am dat repede o fugă la farmacie să-mi cumpăr o cutie de peroxid (se vindea la cutie de medicamente în format pastilă ce se dizolva în apă, care sunt procentele de apă/peroxid nu mai ştiu). Fără să ştiu că, pentru uzul cosmetic, se folosea un alt fel de peroxid de hidrogen, ceva mai concetrat.

Buuun, am ajuns FERICIT acasă cu peroxidul, cu ajutorul mamei mele, am purces la procedeul de decolorare, m-am decolorat eu, dar nu destul cât să obţinem o decolorare puternică! 

Am mers mai departe cu procesul de COLORARE ... în culoarea "Argintiu ca clanţa uşii"! 
Am aplicat vopseaua, am stat perioada cât trebuia cu vopseaua în cap, ba' chiar mai mult, SĂ PRINDĂ BINE! Am spălat excesul de cremă colorantă... ei şi aici a început ISTERIA! 

S-a pus mama mea pe un râs, de mai mai să leşine şi alta nu! Eu nu ştiam ce s-a întâmplat aşa că m-am repezit la oglindă! ! ! 
Doar că, reacţia mea a fost TOTAL opusă mamei mele! Mie mi-au dat lacrimile! În loc să am o culoare ARGINTIE (precum clanţa uşii) a ieşit ARGINTIU CA.... MORCOVUL!!!

Culoarea era, ceva de genul: 

Vă daţi seama că mai mai să mi se înfoaie părul precum colegului din imagine! Eram croit să mă tund la zero, deja intrasem în panică, cum mă duc eu în halul acesta la şcoală, fac toţi colegii caterincă de mine! 

Mama, să-mi dea o mână de ajutor, sau să facă şi ea "bâză" de mine, vine cu o căciulă de iarnă şi imi zice că să mă duc aşa la şcoală, cu căciula în cap, menţionez că afară erau peste 30 de grade Celsius! Deci, şi această variantă a picat! 

Am apelat apoi la lacrimi de crocodil, şi rugămiţi fierbinţi către toţi membrii familiei mele, să-mi dea bani să cumpar o altă vopsea în nuanţa părului meu! Spre norocul meu avea mama deja cumpărată pentru ea vopsea NEGRU nr.1! Numai că, vopsire imediat după vopsire mi-ar fi distrus pentru o bună perioadă frumoasa podoabă capilară, acum PORTOCALIE! 

Aşa că weekend-ul l-am petrecut la ţară, printre găini şi alte orătănii, ce să-i fac, aşa mi-a trebuit dacă m-am vopsit precum ciocănitoarea Woody! 
După câteva zile de "recuperare", am purces la recolorarea către o nuanţă mai pământie! 

Astfel, de la vârste fragede, am învăţat pe propia-mi piele, ce însemnă să fiu doctorul personal al părului meu
De atunci au trecut mai bine de 10 ani, şi nu am mai avut niciodată dorinţe "argintii" sau de a-mi tortura podoaba capilară. Deşi cu noile tehnologii în materie de colorare şi îngrijire a părului, nu cred că mai este o problemă colorarea părului de pe o zi pe alta! 

Farmec - GerovitalNu ştiu prea multe despre asta aşa că vă sfătuiesc pe cele (sau de ce nu pe cei) care doresc să afle mai multe despre îngrijirea părului vopsit, cât şi alte produse cosmetice, să apeleze cu incredere la site-ul producătorului Românesc cu renume mondial Farmec.

Produse pe care cu siguranţă le-aţi folosit şi ştiţi pe pielea vostră că sunt de o calitate REALĂ! Dacă ar fi existat pe vremea aceea ultimele noutăţi de la producătorul nostru de cosmetice, probabil (spun probabil pentru că NU ştiu exact) s-ar fi pretat cu folosirea kitului de tratament pentru regenerarea părului Farmec.


Cu speranţa că NU veţi trece niciodată prin experienţe cu propria PODOABĂ capilară vă doresc să aveţi zile de toamnă Colorate! 

One Response so far.

  1. Argintiu ca clanta usii :))))))
    Doamne esti de groaza dar scrii articole faine rau :)
    P.S. Si mie imi placea melodia lu' Sisqo, era oleaca de sexy la vremea aia negrul :))))))

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!