Țol regal și Dragonul Aburicios!

Demult, tare demult, pe vremuri cu prinţi şi prinţese, trăia o Regină! 
Regina asta era o fire aşa... ca focul! Adică zvăpăiată! Era cam rebelă de felul ei! 
Îi cam plăcea viața și distracțiile! Daaar ce te faci că femeia, ca orice femeie, avea două odăi PLINE cu haine! Ba cu rochii, ba cu bluze, cu te miri ce ținute de vază! 

Culori îndrăznețe, culori și croieli ce pe vremea aia șocau prin simpla prezență.
Da', avea o hibă regina noastră... era tot timpul nemulțumită! Nu îi plăcea de nici o culoare cum își făceau treaba slujitorii ei, trimiși la școli înalte pentru a învăța cum să se îngrijească de prețioasele ei ȚOALE! 

Azi așa, mâine așa, nu mai știa cum să își pastreze numele de REGINA cea Impecabilă! 

A dat regina sfoară în întreg regatul, să se găsească CINEVA, sau ceva, care să îi facă țoalele întinse ca vastele câmpii ale regatului! După ani și ani de căutări, află despre existența lui Moș Bosch! Un bătrân vrăjitor, ce își făcea vecul printre fiare, într-un colț uitat de lume de peste mări și peste țări! 

Cum află despre el, cum trimese solie să îl aducă deîndată la ea la castel!

După zile de așteptare, veni vrăjitorul cel Roșu, i se spunea așa din cauza mantiei IMPECABILE de culoare ROȘU Aprins precum sângele. 

Regina noastră rămase uimită de prestanța lui Moș Bosch! Nu avea acesta nici o cută pe ale sale haine! Era impecabil! Nici nu se așeză bine la masa reginei că aceasta, îl bombardă cu o sumedenie de întrebări! 

Răspunzând întrebărilor reginei, se apucă vrăjitorul nostru să povestească despre tehnologii preamărețe, de necrezut pentru acele vremuri! Pare-se că deținea secretul călătoriei in timp! 
Când a povestit despre minunatele aparate electrocasnice pe care acesta le folosea pentru a-și îndrepta cutele de pe haine, toată suflarea regală era înmărmurită!

Cu toții spuneau că așa ceva nu există, că sigur apelează la minuni vrăjitorești pentru a-și face viața mai ușoară! 

În acel moment s-a ridicat Vrăjitorul nostru, și cu o voce ce a răsunat în toată încăperea își chemă ucenicul! Acesta aduse cu el o cutie de lemn, inscripționată cu niște însemne străine reginei și celor prezenți aici

Se aplecă Moș Bosch peste cutie, o deschise și scoase din ea un obiect ce scotea aburi precum un cap de dragon! LUMEA RĂMASE ÎNCREMENITĂ! 



Ce să fie minunea respectivă? Inimia Reginei noastre bătea cu putere precum un galop de armăsar! 

Atunci vrăjitorul nostru îi ceru Reginei cea mai specială piesă de vestimentație pe care aceasta o poseda! 
Numaidecât i-a fost adusă o rochie lungă, aceasta avea culoarea precum apa lacului din apropierea castelului! Un albastru-turcoaz precum cerul în lunile de vară! 

Luă vrăjitorul rochia, o întinse cu grijă pe masa din fața lui, apoi cu măiestrie trecu "capul de dragon" peste rochie! Acesta a început să scoată aburi, toată adunarea regală se sperie și se ascunseră care mai de care pe unde au putut! 


Culoarea aburilor deveni și ea albastră ... luă forma unui dragon, cel puțin așa se povestește! 

Și cât ai zice DRAGON, rochia a fost impecabil călcată! 
Nu avea ea nici o cută, nici o îndoitură, era DESĂVÂRȘITĂ, exact așa cum își dorea Regina cea frumoasă să fie! 

Imediat s-a îmbrăcat în rochia ei turcoaz, a ordonat slujitorilor ei să pună numaidecât de cel mai frumos și măreț banchet pentru Vrăjitorul ce i-a salvat reputația de Regina Impecabilă

Au petrecut 3 nopți și 4 zile! Vrăjitorul s-a simțit foarte bine în compania sa, iar ca răsplată i-a oferit acesteia ... MINUNEA..."capul de dragon" cel care scotea aburi și îndepărta orice cută de pe prețioasele și impecabilele țoale ale Reginei! 


Povestea de mai sus v-a fost relatată pentru a pune în evidență importanța unei haine curate și impecabil călcate! Personal, consider că hainele sunt, câteodată cartea de vizită a unui om! 



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013
Sursă imagini marketonline.ro și google

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!