Team building la nivel inalt

Pentru ca traim perioade agitate din punct de vedere politic si economic ... cel putin pe teritoriul Romaniei, mi-a venit o idee despre cum s-ar putea pune toate lucrurile la punct. 

Sunt o persoana TOTAL apolitica, nu tin nici cu dreapta, nici cu stanga. As putea spune ca as fi un adept al regalitatii dar, cred ca perioada aceea a istoriei a trecut peste mine si nu o voi apuca in  Romania in aceasta viata. 

EU cred ca s-ar gasi solutii la problemele economico-politice ale Romaniei actuale. O foarte buna solutie, ar fi metoda TEAM BUILDING! 

Ma refer la tehnicile nonformale de invatare si de colaborare. Fie ca vorbim despre oameni politici, sau colegii unei echipe manageriale a unei firme, fie ca vorbim despre echipa de fotbal indragita, sau despre un club de canotaj, eu consider o activitate de genul TEAM BUILDING ca fiind o solutie optima. Aceasta iesire din cotidian si din formatul propriu-zis fiecarei activitati in parte, ar putea aduce un suflu nou in felul in care se lucreaza in politica romaneasca (si nu numai).

Daca nu stiti ce inseamna Team Building va explic eu acum: reprezinta relationarea/coeziunea unei ECHIPE, de orice natura ar fi ea, in afara tipului normal de activitate. Reprezina o suma de activitati, de obicei recreationale, menite sa UNEASCA echipa, sa creasca increderea intre parteneri (de afaceri, politici, dans, echipa de sport ... etc. ) 
Cel mai bine gasim raspunsul în următoarea imagine:


Ca si locatie, pentru a incepe lucrul in ECHIPA si a crea astfel echipa competitiva pentru "repararea" Romaniei, as alege o statiune montana. O statiune montana ce imi este alaturi de suflet, o statiune montana ce m-a gazduit de nenumarate ori. Este vorba de statiunea montana STRAJA

Un prim motiv pentru care as alege aceasta statiune ar fi ca aceasta statiune este situata la o altitudine nu chiar atat de mare incat sa poata vre-un participant (politic) de la Team Building la munte sa zica ceva despre aerul rarefiat, lipsit de oxigen, care ar putea incetini procesul de gandire/creativ. Un al doilea motiv ar fi superba melodie a lui Grigorie Lese  - Canta cucu-n Bucovina, care, desi vorbeste despre Straja Tarii Romanesti din vremuri apuse, adica armata de mai demult, pe mine ma trimite cu gandul la statiunea montana Straja. Iar faptul ca sunt departe de casa si lucrurile se percep "altfel" de aici, ma face sa vad aceasta melodie ca foarte potrivita in contextul politic actual.


Lasand politica la o parte, in statiunea Straja se pot organiza tot felul de activitati cu specific montan. Pe perioada iernii este una din cele mai frumoase statiuni de Ski din Romania, iar pe perioada verii ne putem bucura de natura si aerul curat de munte. Aici se pot organiza pentru copii tabere la Straja, sau de ce nu un cantonament la Straja

Ca si locatii de cazare se pot gasi nenumarate cabane, insa eu recomand Vila Alpin. Ospitalitatea gazdelor, caldura cu care se prepara bucatele alese si intreaga locatie, fac ca aceasta vila, Vila Alpin, sa fie locul perfect pentru a organiza "cartierul general" al unui Team Building la nivel inalt in Straja

Pe langa beneficiile materiale si naturale de care statiunea Straja dispune, as pune un usor accent pe partea divina a acestei statiuni. Este bine stiut faptul ca, statiunea Straja este unul din punctele energetice pozitiv incarcate, cu legaturi solide cu alte campuri energetice din tara si din lume. Aceasta legatura energetica ar da poate o noua lumina celor implicati in aceasta activitate de tip Team Building si aici ma refer la "preabunii" nostri parlamentari si guvernanti. Poate poate se va gasi o cale de COMUNICARE, o cale catre rezolvarea unor probleme care ne privesc pe toti. 

Cu speranta de mai bine, abia astept sa ma reintorc la STRAJA! 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

One Response so far.

  1. Incarca-te cu energie, ca mai e putin pana la Gala! Hai ca se poate!

Lasa aici comentariul tau!
Multumesc!